Fietstocht ten oosten van Chiang Mai

Code: CNX-CLFE

Vertrek om 08:30

Overzicht

Bij deze dagtocht ligt de nadruk op het landelijke Thailand en haar agrarische cultuur. Het is de perfecte aanvulling voor degene die al eerder deelnamen aan een van onze zuidelijke fietstochten. De dagtocht vertrekt buiten de stad en is geschikt voor mensen met een normale conditie

Fietsroute

Op de afgesproken tijd worden jullie bij het hotel opgehaald en naar de startplaats  buiten de stad gebracht. Na een korte briefing vertrekken we met de fiets en beginnen we onmiddellijk met het verkennen van het Thaise platteland. We fietsen over rustige wegen en rijden afwisselend langs rijstvelden, kanalen, boomgaarden en akkers met een grote variatie aan landbouwgewassen. Er wordt geregeld halt gehouden zodat je nog beter kennis kan maken met de lokale bevolking en hun agrarische cultuur. Deze fietstocht geeft je een duidelijk beeld van de diversiteit van het mooie landelijke Thailand. Onderweg bezoeken we een lokaal volkenkundig museum en stoppen we bij verschillende kleinschalige projecten met seizoens gebonden werkzaamheden. We rijden ook langs een, voor deze regio, belangrijke Chinese begraafplaats. Onderweg nuttigen we een typische Thaise lunch in een lokaal restaurant. Na een bezoek aan het lokale stuwmeer fietsen we over landweggetjes door de rijstvelden en kleine dorpjes wederom richting Chiang Mai. Op het einde van de fietstoer worden jullie opgehaald en naar het hotel teruggebracht.

Bijzonderheden

Duur:Ongeveer 8-9 uur inclusief transfers en talloze stops onderweg.
Afstand: Ongeveer 50 km overwegend vlak met een korte klim naar de dam.
Groep:2 tot 12 personen.
Categorie:Recreatief fietsen voor mensen met een normale conditie.
Hoogtepunten: Het noord Thaise plattelandsleven, rijstvelden, boomgaarden, folk museum, Chinese begraafplaats en stuwmeer.
Inbegrepen: Transfers, Engelssprekende fietsgids, comfortabele fietsen met voorvering, helm, lokale ongevallenverzekering, lunch, snacks en drinkwater.

Gradatie:

Algemene informatie

Fietsen: Vanwege het comfort en de vele mogelijkheden die deze fietsen bieden gebruiken we zeer goede, enigszins aangepaste mountainbikes met 24 versnellingen en voorvering. Zowel heren- en damesfietsen in verschillende fietsmaten zijn beschikbaar. Alle fietsen hebben bidonhouders maar geen bagagedragers.
Kleding: Gemakkelijk zittende kleding en goede schoenen. Geen slippers oftewel flip flops, Teva’s of andere sandalen zijn geen probleem. Tijdens het regenseizoen voorzien wij u van een lichte poncho.
Mee te nemen: Zonnebril, zonnebrandolie, muggenmelk, wat zakgeld en een “kleine” camera zijn voldoende. Aangezien de fietsen niet over een mandje of bagagerek beschikken, kunt u het best ook een rugzakje meenemen.
Volgwagen: Een volgwagen ontbreekt omdat deze niet echt nodig is en niet past bij de milieuvriendelijke opzet van de toer. Er is uiteraard wel back-up voorzien indien nodig. 
GPS: Het gebruik van GPS is niet toegelaten tijdens onze toers.

Deze toer kan op volgende dagen geboekt worden:

Wekelijks plan
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Privé
J
N
J
J
J
J
J
Join-in
J
J
J
J
J
J
J

Prijs: Per persoon in Thai Baht.
Privé: 1800 Baht(minimum 2 volwassen personen).
Join-in: 1400 Baht.

This tour description is the property of Click and Travel Ltd. Copyright © 2000 -
www.clickandtravelonline.com - Email: info@clickandtravelonline.com - Telephone: 053 281553